Floriade

Vanaf 14 april t/m 9 oktober 2022 is Almere een half jaar lang het podium voor de wereldtuinbouw-tentoonstelling Floriade Expo 2022 met als thema ‘Growing Green Cities’. In het 60 hectare grote Floriade-park ontdek je groene oplossingen van innovators uit binnen- en buitenland die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken op het gebied van groen, voeding, gezondheid en energie

De Groene Hotspot helpt daar ook in mee. Zo hebben Terra en Aeres gezamenlijk bloembollen laten poten door VMBO-leerlingen en MBO-studenten en leggen studenten van de BBL van Aeres delen van de kavel aan.

Educatief Programma Floriade.

Speciaal voor docenten uit het vo, mbo en hbo ontwikkelt Aeres het Educatief Programma Floriade. Een online lesprogramma met praktijkopdrachten die passen binnen de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) en gebaseerd zijn op de Floriadethema’s (groen, energie, gezondheid of voeding). Deze thematische verbinding tussen Aeres en Floriade zorgt ervoor dat leerlingen vroegtijdig bijdragen aan een zekere toekomst waarin een gezonde leefomgeving geen optie is, maar een gegeven. 

In samenwerking met groenbedrijf TRI heeft Aeres een eigen paviljoen op Floriade Expo. Diverse bedrijven zullen workshops, lezingen en andere activiteiten verzorgen.

Meer weten? Neem een kijkje op EP-Floriade

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email