Tuin entree Aeres Sneek

Een mooie Groene Hotspot Noord activiteit. Mbo docent Anne Hein Gietema heeft samen met vmbo docent Jenno de Boer een mooi samenwerkingsproject opgepakt. Doel; vmbo leerlingen van Aeres VMBO Sneek (voorheen Nordwin College) het vak van hovenier laten beleven en interesse kweken voor de opleiding. Het project; de tuin bij de entree opknappen waarbij aandacht is voor biodiversiteit en het gebruik van duurzame materialen. Anne Hein geeft aan dat het componenten heeft van de Lang Levende Tuin – VHG. De leerlingen krijgen het verhaal van de Levende Tuin ook uitgelegd. Bewustwording en enthousiasme, daar gaat het om.

Anne Hein heeft 2 van zijn BBL niveau 3 studenten meegenomen om de vmbo’ers te begeleiden en uitleg te geven. Dat werkt voor zowel de BBL’ers als de vmbo’ers geweldig. Een mooi tussentijds resultaat is dat er nu al 3 leerlingen hebben aangegeven de hoveniersopleiding te willen gaan doen. Anne Hein en Jenno, goed bezig!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email