Bloembollen op de Planetenlaan

Op de bijeenkomst over de lange termijn visie is aangegeven dat er steeds meer wordt gewandeld op de Hemrik en dat biodiversiteit meer aandacht zou moeten krijgen. Betere aansluiting van stoepen is moeilijk op korte termijn te organiseren maar meer biodiversiteit wel. Vergroening van panden staat bij ondernemers hoog op de prioriteitenlijst. Vergroening is nodig maar meer kleur is ook wenselijk. We gaan voor meer kleur op de Hemrik.

Op 8 december zijn er maar liefst 10.000 bloembollen geplant op de Planetenlaan, in drie plantvakken. Deze plantvakken bevinden zich voor Ultiem Buitenleven, en bij de afslag op de Planetenlaan naar de Zuiderkruisweg, voor de Technische Unie en Omrop Fryslân.
Het bloembollenproject is een samenwerking van de bedrijvenvereniging, Aeres (voorheen Nordwin College), gemeente Leeuwarden, Van Beets Groen Groep en Snoek Puur Groen.
Eerst hebben leerlingen van Aeres de graszoden verwijderd en de ondergrond geschikt gemaakt voor de bollen. Vervolgens zijn de bollen, tulpen, krokussen en narcissen, in de grond geplant en toegedekt met tuinaarde.  De hoveniersbedrijven hebben het materieel hiervoor beschikbaar gesteld en de grond af- en aangevoerd.
In het voorjaar hebben we een mooie kleurige en fleurige entree op de Planetenlaan. Zo wordt wandelen op de Planetenlaan nog aantrekkelijker.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email